Sliter du med å koble av etter arbeidstid eller i fritiden? Gruer du deg til å gå på jobb? Blir du plaget av konstant trøtthet og bekymringstanker relatert til jobben?
Det kan være tegn på utbrenthet, og du trenger kanskje hjelp.
Hos oss finner du et trygt sted hvor du kan puste ut og få den støtten du trenger. Sammen med deg finner vi løsninger og hjelper deg ut av den vanskelige situasjonen.”
Hos Open Mind Mental Helse tilbyr vi helhetlig behandling i tråd med anbefalinger fra helsedirektoratet mot utbrenthet, der du vil få kontinuerlig oppfølging fra start til slutt, gjennom hele prosessen. Vi samler alt under ett tak for å sikre en sammenhengende og individuell tilpasset behandling som tar hensyn til dine behov.
Arbeidsevne og sykemeldingsvurdering
2. Jobbfokusert atferdsterapi
3. Tilrettelegging og forebygging

Vi tilbyr
Jobbfokusert kognitiv atferdsterapi mot utbrenthet
Kartlegging fase:
1 Kartlegg arbeidssituasjonen, funksjonevne evt. sykemelding.
2 Gi informasjon.
3 Kartlegg antakelser.
Intervensjoner fase:
4.Utforsk forventninger.
5.Utforsk barrierer.
6.Lag jobbrelatert mal.
7.Opprett en dialog med jobben.
8.Samarbeid om tilrettelegging på jobb.
9.Innpass jobbtemaer i terapien.
Avslutning fase:
10 Forebygg tilbakefall.
Jobbfokusert kognitiv atferdsterapi mot utbrenthet
De jobbfokuserte intervensjonene beskrives som del av en kognitiv atferdsterapeutisk tilnærming. Det er imidlertid fullt mulig å tilpasse dem til andre behandlingstilnerminger, som medikamentell behandling eller like former for psykoterapi og rådgivning.
Forhold på arbeidsplassen har betydning for psykisk helse:
Enkelte typer arbeidsbelastninger, spesielt en opplevelse av at kravene overstiger det man maker å få til, øker risikoen for å utvikle depresjon og angst, spesial for dem som jobber med svært høye krav til innsats og utførelse En rekke kjennetegn ved arbeidssituasjonen spiller inn, blant annet om arbeidstakeren har for mye eller for lite å gjøre, liten mulighet til å påvirke beslutninger som blir fattet, stort tidspress og stramme tidsfrister. Andre negative belastninger er sterk usikkerhet omkring jobben, for eksempel en trussel om å bli overflødig, og opplevelse av konflikter på arbeidsplassen, mobbing og trakassering, eller opplevelse av krenkelser.
parallelle tiltak mot utbrenthet
-
Effekten av sykmelding
Sykmeldingspraksisen tar hensyn til symptomens alvorlighet, for eksempel ved utmattelse eller kognitive vansker som kan forverres av arbeidsbelastning.
For pasienter med utbrenthet kan sykmelding og arbeidsevnevurdering variere fra gradert sykmelding til tilrettelegging på arbeidsplassen, med mål om å støtte tilknytning til arbeidslivet. Dette anses viktig for selvbilde og mestringsfølelse. Anbefalingene fremhever viktigheten av samarbeid mellom pasient, arbeidsgiver, og behandlere for å unngå unødig langvarig sykefravær og fremme aktivitet så snart pasienten er klar for det (kilder: Helsedirektoratet.)
-
Tilrettelegging på arbeidsplassen
Arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgivere å tilrettelegge for personer som har behov for det grunnet sykdom. Hjelper med å samarbeid med ulike instanser (fagforening/verneombud/NAV) om tilrettelegging på jobb.